Seznam svatebních skupinek na focení a proč je dobré ho mít

Skupinové focení na svatbě může být trochu stresující a taky poměrně zdlouhavé. Jak vám může pomoct seznam svatebních skupinek a jak ho použít tak aby všechno šlo hladce a rychle se dozvíte v článku.

 

 

 

Seznam svatebních skupinek na focení je něco, co doporučuju úplně všem. A tady jsou důvody proč ho chcete taky:

 

1. Všechno je rychlejší a plynulejší

Při samotném focení se nezdržujeme vymýšlením skupinek. Přemýšlením nad všemi variantami a dumáním nad tím kdo s kým nesmí být na jedné fotce. Pokud jsou skupiny už předem napsané na papíře, jen měníme lidi na fotce a všechno jde hladce. Můj asistent, koordinátorka nebo někdo ze svědků může ve chvíli kdy my fotíme skupinu X už svolávat a připravovat lidi do skupiny Y. Lidi ze skupiny Z ví, že půjdou na řadu jako další a tak se nikam nevzdalují. Všechno jde prostě jako po másle.

2. Na nikoho se nezapomene

Možná se vám to nezdá, ale věřte mi, že ve svatební den to úplně poslední co si budete pamatovat je to, jestli už jste se fotili s tetou Květou, nebo dokonce s vlastní sestrou. Je to primárně chyba fotografa, pokud se na nějakou důležitou skupinu zapomene, ale tenhle kus papíru téhle nepříjemné situace 100% předejde. 

3. Lepší plánování času

Je celkem rozdíl, jestli se fotí 10 skupin nebo skupin 50. A pak je rozdíl jestli to zabere 20 minut nebo 1 a 1/2 hodiny. Vy jako nevěsta pravděpodobně nemáte úplně odhad, jak dlouho může taková věc zabrat. Fotograf tenhle přehled má, ale nemůže vám pomoci s plánováním, pokud neví kolik zhruba skupin se bude fotit. 

Takže si prostě sedněte, obětujte 20 minut času a sepište si seznam vašich skupinek. Můžete si stáhnout můj vzorový "formulář" a jen si ho doplnit nebo si sepsat svůj vlastní. Hlavně na svatbě nějaký mějte. 

 

Stáhnout vzorový seznam skupinek

 ---

Pokud vás zajímá víc rad a tipů, nebo pokud vás nebaví číst, můžete sledovat i můj YouTube kanal, kde najdete kromě rad a tipů i rozhovory s ostatními svatebními dodavateli. Odebírat kanál můžete zde

Nebo mě můžete nenápadně sledovat na Instagramu, kde se dozvíte všechny důležité novinky a informace z první ruky. www.instagram.com/hotofotoweddings 

---