Wedding Elopement aneb tajná svatba

Wedding Elopement neboli svatba "na tajňačku" je v českých luzích a hájích poměrně neznámý a nový termín. Pojďme se mu podívat na zoubek.

 

V úplně původním smyslu slova znamenalo Wedding Elopement zhruba následující. Řekněmě, že je tu nějaká rodina A, říkejme jim třeba Kapuleti a rodina B, říkejme jim třeba Montekové. Rodiny se nesnášejí, jejich syn a dcera se milují a chtějí se vzít. To by rodiny samozřejmě nikdy nedovolili. Voilà, máme tady wedding elopement jako z učebnice, nebo vlastně z románu, nebo vlastně z divadelní hry :) 

Chápete kam mířím, že ano? Prostě svatba na tajno, bez souhlasu rodičů, který býval kdysi dost zásadní podmínkou pro uzavření sňatku. Protože moje generace už na souhlas rodičů s čímkoliv tolik nehraje, získal tenhle termín trochu jiný význam avšak jádro zůstává stejné. 

Základem "elopementu" tak jak ho chápu já v dnešní době je to, že všechen stres a starosti s plánováním klasické svatby prostě škrnete. Elopement má totiž 2 základní stavební kameny. Jste to vy, muž a žena, kteří chtějí spojit svoje životy a je to místo, prostředí, lokace, říkejte tomu jak chcete. Zatímco na klasické české svatbě je 80-100 lidí a celý den je protkán spoustou tradic atd., elopment je postavený na tom, že se se svou drahou polovičkou prostě seberete, odjedete na vaše vysněné místo a tam se vezmete buď o samotě, nebo jen s několika nejbližšími přáteli a uděláte si to tak jak chcete vy, bez ohledu na tradice, babičky nebo hosty. Ať už se chcete vzít u Grand Canonu, v Paříži nebo třeba na Havaji při západu slunce, nic vám v tom nebrání. Přesně o tom je elopement. O vás a o vaší vysněné lokaci. 

Přihřeju polívčičku i fotografům :) Asi není třeba zdůrazňovat, že i tady platí (možná víc, než na klasické svatbě), že kromě nezapomenutelného zážitku vám kromě fotografií nebo videa nic jiného nezbude. A má to i další výhodu. Narozdíl od klasické svatby můžeme fotit celý den. Od rána do večera, celý váš den. Téměř bez omezení :) A to je přece super :)

A přihřeju polívčičku i sobě :) Kdyby se někdo rozhodl vzít se na skalách, tak lezečky i sedák mám vlastní. Kdyby se někdo rozhodl vzít se v balonu při západu slunce, tak výšek se nebojím. Kdyby se někdo rozhodl udělat si Elopement v Thajsku na pláži, tak mám kufr splňující požadavky "on board" zavazadla :)

Teď zase trochu vážně. Je na vás, jak se rozhodnete vaši svatbu udělat. Tento článek píšu spíš jako inspiraci, že není nutné pořádat jen klasické svatby, pokud je vám to proti srsti. A pokud nechcete rodinu ochudit, vždycky si můžete nějaký svůj Elopement a později uspořádat svatební párty, třeba i s "fakovým" obřadem. Je to jen a jen na vás.

 

 

A pokud plánujete svatbu a ještě nemáte svého svatebního fotografa, tak mi napiště. Rád se s vámi sejdu a můžeme si promluvit o vaší svatbě a o vaší představě. Samozřejmě zdarma a nezávazně. Nebo můžete rovnou poptat váš termín.

---

Pokud vás zajímá víc rad a tipů, nebo pokud vás nebaví číst, můžete sledovat i můj YouTube kanal, kde najdete kromě rad a tipů i rozhovory s ostatními svatebními dodavateli. Odebírat kanál můžete zde

Nebo mě můžete nenápadně sledovat na Instagramu, kde se dozvíte všechny důležité novinky a informace z první ruky. www.instagram.com/hotofotoweddings 

 

 

 

 

- nezávazně poptat termín -

 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16 

svatebni fotograf plzen 16